Sådan plejer du ansigtet? Nyttige tricks og effektive produkter

Mange kvinder har problemer med korrekt hudpleje. Ikke alle ved, hvordan man vælger kosmetik, hvilke formler, de skal bruge, og hvilke produkter, de bør undgå. Dog er der regler for hudpleje og anbefalede kosmetiske produkter, der hjælper med den daglige ansigtspleje.

Hudplejeprodukter bør afstemmes efter hudtypen

For at gøre huden smuk, skal du vælge kosmetik, der opfylder hudens behov. Både hudtypen og dens egenskaber bør tages i betragtning:

  1. Fedtet hud – den kendetegnes primært ved skinnende hud. Hudens talgkirtler producerer for meget olie (talg) og porerne ser større ud. Fedtet hud er tilbøjelig til at få hudorme og akne, men får ansigtsrynker ret sent.
  2. Tør hud – den skinner ikke som ovenstående type, i stedet er den mat, tyndere og sartere. Rynkerne kommer tidligt, sommetider endda før man er i 30’erne. Porerne er næsten usynlige.
  3. Normal hud – den er enhver piges drøm. Denne hudtype har mellemstore porer, og den kan eventuelt være fedtet i T-zonen. Generelt er denne type resistent over for eksterne og interne faktorer.
  4. Kombinationshud – som navnet antyder, er denne hudtype en kombination af ovenstående tre typer. Folk med denne type kan have større porer i T-zonen, mere skinnende hud på visse steder i ansigtet, og hudorme og akne kan dukke op fra tid til anden. Generelt er kombinationshud ikke tilbøjelig til at aldres for tidligt.

Alle disse egenskaber bør tages i betragtning, når man vælger hudpleje produkter. Hvis du bruger uegnede produkter, kan du få den modsatte virkning: hudens tilstand forbedres ikke, og den kan endda forværres. Af denne grund er det meget vigtigt at afpasse de plejende produkter efter hudtypen. Generelt, hvis du har normal hud, kan du selv lave et hudplejeprogram. Folk med tør, fedtet eller kombinationshud bør besøge en specialist – en skønhedsekspert eller en dermatolog. Husk, at et dagligt plejeprogram bør have tre stadier – rensning, toning og næring.

Sådan plejer du normal hud

Du bør udelukkende vaske dit tøj, dine håndklæder og dine lagener med vaskemiddel uden skrappe ingredienser og duftstoffer. Det eneste, du skal gøre, er at eksfoliere ansigtet en gang om ugen og undgå alkoholbaserede produkter i den daglige pleje, da de udtørrer huden. Det er en bedre løsning at bruge præparater med kamille, aloe, tagetes eller tetræ. En dagcreme bør indeholde et UV-filter for at undgå udtørring, rynker og misfarvninger. Og for at fugte huden hjemme er det bedst at bruge stoffer, der ikke virker blokerende, dvs. dem, der ikke efterlader et klistret lag på huden.

Sådan plejer du fedtet hud

Fedtet hud kræver særlig pleje, der ikke vil øge talgkirtlernes aktivitet og udtørre huden. Endnu en vigtig ting at huske om denne hudtype er, at den har et lavt niveau af linolsyre. Resultatet er, at overhuden er mindre effektiv som en barriere, der beskytter huden mod irritation og betændelse. Derfor bør du passe på huden i overensstemmelse med nogle grundlæggende regler:

  • Rens huden grundigt.
  • Bekæmp bakterier.
  • Reducer talgkirtlernes aktivitet.
  • Fugt huden jævnligt.

I daglig pleje anbefales det ikke at bruge en almindelig sæbe og eksfoliere huden to til tre gange om ugen. Det er bedst at holde sig fra kosmetik, der bruger alkohol som skintonic. I stedet bør du bruge skintonic og lotion med planteekstrakter, især med kamille, morgenfrue eller aloe. Hvis du skal fugte fedtet hud, er det bedst at bruge lette formler med lindrende ingredienser.

Sådan plejer du tør hud

Tør hud kan være medfødt – genetisk betinget – men tilstanden kan også dukke op senere i livet. Produktionen af talg er forbundet med hormonernes virkning – i forbindelse med overgangsalderen bliver huden mere tør. Tørhed kan også være et resultat af forkert pleje, for eksempel hyppige scrub behandlinger. Pleje for tør hud bør være meget nænsom. Når huden renses, anbefales det ikke at bruge rensende stoffer, der skummer meget, dvs. vasker lipiderne af huden. Det produkt, man bruger, bør indeholde olie og andre fedtstoffer. Det er heller ikke en god ide at vaske ansigtet med varmt vand, da dette irriterer, udtørrer og forøger produktionen af talg. I tilfælde af keratose er det bedst at bruge emulsioner eller cremer med syrer (salicylsyre, citronsyre, glykolsyre, æblesyre). Det anbefales også at justere luftfugtigheden, så den er bliver god og at sørge for at spise en kost rig på fedtsyrer.

Sådan plejer du kombinationshud

Hvad angår kombinationshud, er det vigtigt at rense T-zonen og fugte kinderne. Hvis der er inflammation i panden, på kinderne eller på næsen, bør du holde op med at bruge scrubs. Korrekt pleje af kombinationshud involverer også ordentlig ernæring. Kosmetik med disse egenskaber bør kun bruges på visse områder af huden. For eksempel bør masker og tørrende cremer kommes på områder, hvor talgkirtlerne er ekstra aktive, mens cremer med en stærkt fugtende virkning bør bruges på kinderne og i panden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *