Dit hjem er dit fristed – det perfekte sted for en afslappende SPA

Hvor hygger vi os mest og er helt frie og glade? Hjemme, selvfølgelig. Du kan være dig selv, og dit hjem er et sted, hvor du bedst kan hvile dig. Det er derfor, du bør udnytte dette fristed og lave din egen SPA i stil med de ritualer, der tilbydes af eksklusive skønhedssaloner. Hvordan bærer du dig ad med det? Her er måder, hvorpå du kan forkæle dig selv med sand afslapning for kroppen og sjælen derhjemme.

1. Afslapning = Bad

Det kan selvfølgelig ikke bare være et almindeligt bad – gør det perfekt: brug badesalt (lavendelsalt har en af de mest afslappende dufte), duftende olier og varmer, aromatisk røgelse og stearinlys…. Med andre ord, skab en usædvanlig, behagelig og afslappende atmosfære på badeværelse, så du kan hvile dig og slappe af takket være brusende badesalt, dejlige sarte dufte og tykt skum. Stearinlys og afslappende musik vil helt sikkert gøre stemningen endnu bedre. Men husk, at selv det mest afslappende bad ikke må overdrives – 20 minutter er det længste, huden bør være i varmt vand. Et længere bad vil have en uønsket modsat virkning – og dehydrere huden i stedet for at regenerere og lindre den.

2. Duftende scrub – komfort & kropspleje

Bade og dufte påvirker sanserne, men det ville være dejligt, hvis du også kunne gøre noget positivt for huden. Snup en bodyscrub og masser huden forsigtigt med cirkelbevægelser. Du kan prøve et købeprodukt, men en gør-det-selv scrub giver også gode resultater. Bland kaffegrums med naturlig olie (du kan også bruge olivenolie) og 2-3 dråber af din foretrukne æteriske olie. Hvis du ønsker, at det skal virke mod appelsinhud, kan du tilføje æterisk grapefrugtolie.

Andre effektive stoffer til bekæmpelse af appelsinhud, du kan finde i køkkenet, omfatter sukker, Himalayasalt og havregryn.

3. En sky af bobler på ansigtet!

Ansigtshuden vil også nyde en nænsom massage. Dette vil gøre det ordentligt fugtet, og det vil absorbere flere stoffer på grund af badet og den damp, der fylder badeværelset. Dette er det perfekte tidspunkt til at bruge en maske. Noget af det sidste nye er en brusende boble ansigtsmaske – den fugter ikke blot huden og leverer ilt, men den er også perfekt til SPA brug, fordi den bliver til en blød mousse, der bobler sagte på ansigtet. Du kan opleve denne brilliant og enormt afslappende følelse når du nyder en SPA-behandling hjemme om aftenen.

4. Hår SPA – orientalske, naturlige olier

Hvis du gerne vil genoplive og hydrere håret og gøre det blankt – så vælg naturlige olier og giv håret en orientalsk oliebehandling. Det er en gammel behandling, der har været brugt og elsket af indiske kvinder i lange tider. Det bedste, du kan gøre, er at vælge den mest afbalancerede blanding af uraffinerede, koldpressede olier til din hårtype. Den vil gavne dig på mange måder – reparere håret, øge fugtigheden og gøre hovedbunden afslappet. En oliebehandling for håret og hovedbunden er en spilforandrende SPA behandling – Jeg er overbevist om, at du vil opdage dens mystiske magt og dens fantastiske fordele for håret. Hvis man jævnligt foretager oliebehandlinger, forbedrer det hårets struktur, beskytter det mod skader og toxiner, og stimulerer hårsækkene og får håret til at vokse hurtigere. Vær forberedt på masser af små nye hår og en kraftig, fyldig, blank frisure.

Der er endnu en fordel ved oliebehandling af håret: mens du har den valgte olie ”siddende” i håret, kan du slappe helt af og lytte til musik, læse en bog eller se et af dine yndlingsprogrammer på TV.

5. SPA til fødder og hænder

Huden på hænderne og fødderne har brug for samme pleje og opmærksomhed som huden på resten af kroppen. En lotion er ikke nok til at reparerer dem helt, så forkæl fødderne og hænderne med et afslappende bad fra tid til anden. Sæt fødderne i blød i varmt vand beriget en udvalgt fodsalt. Efter sådan et bad er fødderne klar til en fugtgivende lotion.

Hænderne vil heller ikke have noget imod et dejligt bad – hold dem i varmt vand (med 2 skefulde naturlig olie og en skefuld citronsaft tilføjet) i omkring 10 minutter. Denne behandling vil både nære huden og styrke neglene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *