8 regler for skønhedspleje om vinteren

Frysende kulde, sne, og frost i luften er nådesløse mod huden… Om vinteren ender du med ødelagt hår, irriteret hud og skrøbelige øjenvipper og -bryn. Hvordan kan du skåne dem, både for frosten udenfor og centralvarmen indenfor?

8 regler for vinterpleje & hudpleje

1. Skru ned for radiatoren   

Ja, det er dejligt med varme. Men husk at opvarmet luft er meget tør, ødelægger huden og kan være skadelig for blodkarrene. Derfor skal du sørge for, at der er nok luftfugtighed indendørs – anskaf en luftfugter. Du kan også skrue ned for radiatoren, hver gang du går hjemmefra, så du undgår, at det bliver for varmt, og at du derfor skader dine sarte blodkar.

2. Husk altid at rense ansigtet grundigt

Rensning danner grundlaget for hudpleje – og ikke blot om vinteren. På denne årstid producerer kirtlerne mere talg, så det er helt afgørende at holde huden ren. Ud over godt micellar vand kan du bruge en ansigtsscrub – den virker mere intenst og fjerner effektivt døde hudceller. Denne scrub stimulerer reparation og fornyelsen af huden, så gør det mindst en gang om ugen.

3. Føj naturlige olier til din skønhedspleje

Naturlige olier er det bedste, du kan give huden og håret om vinteren. De er egnet til pleje af hele kroppen, herunder ansigtet og fødderne! Desuden er de effektive til oliebehandling af håret, hvilket kan gøres hjemme. Takket være fedtsyrer, vitaminer og polyesteroler, der findes i olie, kan du genoplive huden og håret, styrke hårsækkene, rense hovedbunden og beskytte huden mod vejrliget og skadelige elementer (frost, hård vind, centralvarme).

4. Brug solcreme

UVA- og UVB-stråler er meget skadelige, ødelægger huden og udløser øjeblikkeligt aldringsprocesser. Du skal beskytte huden mod solstråler, selv om vinteren (især hvis du står på ski eller tager på vandretur i bjergene). Jo højere du når op, desto flere UV-stråler bliver du ramt af. Hvad værre er, kastes sollyset tilbage af sneen. Brug en solcreme med højt filter og husk at komme det på igen hver 2-3 timer.

5. Brug et serum til øjenvipper og øjenbryn

Om vinteren svækkes selv de stærkeste øjenvipper og de tykkeste øjenbryn, for ikke at tale om, at de er mere tilbøjelige til at blive beskadigede eller skrøbelige. Både vipperne og øjenbrynene vil nyde godt af lidt hjælp fra et plejende serum. Brugen af sådanne produkter er virkelig nem og hurtig: husk bare at komme produktet på øjenvipperne/øjenbrynene en gang om dagen.

6. Husk at beskytte hænderne – brug handsker

Huden på hænderne bliver hurtigt ødelagt, og desværre vil selv den bedste manicure ikke hjælpe. Hvis du vil undgå, at huden på hænderne aldres for tidligt, skal du både gå med handsker og bruge håndlotion – de vil skåne din sarte hud på disse steder.

7. Tag fiskeolie og nogle gode fedtsyrer

Umættede fedtsyrer er afgørende for korrekte kropsfunktioner. Om vinteren er de specielt nyttige til at bekæmpe frie radikaler. Fedtsyrer i uraffinerede olier virker fantastisk som et hudserum til ansigtet og beskytter mod forurening og stress fra oxidering.

8. Beskyt læberne og håret

Jeg vil tro at alle husker denne del af skønhedsritualet. Men alligevel er læberne den første del af kroppen, der bliver enormt tør om vinteren. Sørg altid for at have læbepomade med og gnid lidt naturlig olie ind i hårspidserne, før du går ud. Det vil skåne håret mod skade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *