Hvordan plejer man tørt hår?

Mange piger døjer med tørt hår. De oplever, at de får spaltede spidser, og at håret nemt knækker, men der findes heldigvis måder hvorpå man kan tæmme tørt hår og pleje hovedbunden.

Vidste du, at man kan bruge henna til at fugtgive håret? Normalt bruger vi henna til at farve håret og rødder. Vi tilføjer mineralvand til det sorte pulver og blander det hele godt sammen. Vidste du, at det kan forårsage tørhed at forberede henna på denne måde? Hvis du skifter mineralvandet ud med filtreret hørfro og varmer blandingen inden brug kan det gøre en kæmpe forskel. Du kan derudover også tilføje aloejuice eller hyaluronsyre.

Spaltede spidser er efter hånden blevet et meget almindeligt problem. De kan forårsages af mange ting, heriblandt forkert vasketeknik. Nogle produkter plejer hovedbunden, men andre skader håret. Dette er især mærkbart på krøllet hår og hår med høj porøsitet. Af denne grund bør du beskytte dine spidser med hårmasker eller balsam. Shampoo udtørrer ikke spidserne hvis du beskytter dem med fugtgivende produkter.

Hvis du har tørt hår bør du bruge shampoo og balsam på samme tid. Det er op til dig hvor meget produkt du bruger, men hvis shampooen er for blød og din hovedbund har brug for yderligere vask kan du med fordel tilføje lidt kaolin eller grønt ler. For at opnå endnu bedre resultater kan du tilføje lidt hydrolat. Proportionerne afhænger af, hvor meget du personligt har brug for, men jo mere ler, jo bedre. Ler indeholder antibakterielle, forfriskende, og medicinske egenskaber. Hvis du blandet shampoo og ler sammen holder produktet længere. Der skal omkring 10 spiseskeer shampoo til en enkel teskefuld ler.

Folk med tørt hår klager ofte over, at hovedbunden klør. I dette tilfælde kan du med fordel bruge en eddiketonic. Tilføj 20 ml økologisk æbleeddike til 100 ml mineralvand. Gnid blandingen ind i hovedbunden umiddelbart efter, at du har vasket håret. Æbleeddike hjælper med et behandle svamp og psoriasis. Eddiken indeholder en naturlig pH på 5,5 som hjælper med at udglatte huden og generelt forbedre dennes tilstand.

Håret tager derudover også skade af at blive stylet med varmluft så hvordan tørrer man håret uden at skade det? Anvend en hårvaske med hørfrø og aloeolie eller -juice. Fjern overskydende produkt med et håndklæde og tør håret. Du vil opleve, at dit hår bliver velfugtet, glat, og glansfuldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *