Fodpleje ideer til vinterfødder

Normalt viser vi kun vores fødder frem om sommeren, og af den grund plejer vi dem som regel også kun om sommeren. Men for at føles dejlige skal fødderne passes hele året rundt. Det er rigtigt nok, at dette er en mere kompliceret opgave om vinteren. Dette skyldes, at de varme sokker og sko, der beskytter mod kulden, dækker tæt om fødderne og får dem til at svede mere end normalt. Hvordan kan man tage sig af fødderne for at forhindre dette? Hår hud på hælene, sprækkede hæle, svedige fødder – er der noget at gøre ved det? Se her, hvordan du plejer vintertør hud korrekt.

Hjælp til hård hud på hælene

Om vinteren går vi i tunge, isolerede sko, så vi er tilbøjelige til at skiftevis fryse og overophede fødderne. Som følge heraf bliver overhuden hård og tyk. Vi kan holde dette i ave, så længe vi plejer fødderne regelmæssigt. Hvor skal vi begynde? Med et fodbad. For at forberede fodbadet skal vi bruge olie, badesalt, fugtighedsgivende olier eller antiseptiske midler, der fås i materialhandlen under fodpleje, eller urtemidler – og selvfølgelig varmt vand. Efter at dine fødder har været i blød i et par minutter, kan du begynde at fjerne overhuden. Til dette formål anbefales det at købe en fodskraber, en fil eller en fodscrub. Fodskraberen er ikke altid den bedste ide, da den kan være ret hård ved huden, så det er bedre at bruge fodfilen eller fodscrub. Man bør tage sådan et fodbad en gang om ugen.

Den grundlæggende fejl er at være for voldsom med fjernelse af død hud eller at gøre det for tit. Dette kan have den modsatte virkning end den tiltænkte. Hvis vi gør det for ofte, vokser overhudens hurtigere, og når vi gnider for voldsomt, kan vi slide hul på huden og udsætte os den for svampe- og bakterieinfektioner. Af denne grund er det afgørende at gøre det med måde. Faktisk bør vi fjerne overhuden regelmæssigt – i gennemsnit en gang om ugen eller hver to uger, men ikke oftere. Du vil se resultater meget hurtigt.

Hudpleje for tørre fødder

Glatte og bløde fødder – dette er virkningen af det, vi har gjort indtil videre. Nu skal de næres og fugtes. De fleste cremer gør desuden fødderne endnu glattere og fastere. Virkningen holder i 24 timer. Denne behandling bør foretages hver aften.

Hudpleje for sprækkede hæle

I mange tilfælde bliver hælerne ru og sprukne, og huden på hælen vokser med overraskende hastighed. I så tilfælde bør du anvende en blødgørende creme hver aften, efter du bader. Cremen skal indeholde jojobaolie, avocado eller ekstrakt af salvie. I tilfælde af hårde hæle med sprækker er det en god ide at vælge cremer eller salver, der er baseret på hjortetalg, bivoks, paraffin og mandelolie.

Hudpleje for svedige fødder

Før du tager strømper eller strømpebukser på, bør du komme deodorant på eller drysse dem med talkum. Der findes produkter på markedet, der opfrisker og beskytter fødderne mod ubehagelige lugte og ofte indeholder antibakterielle stoffer.

Den type sko, du går med, er også vigtig i forbindelse med fodpleje. For at undgå ubehagelig svedlugt, bør du skifte sko hver 4. time eller brug en skospray, der også modvirker svamp.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *