Syv trin til fantastisk hårpleje

Foråret er lige rundt om hjørnet, så nu er det snart tid til at tage de store halstørklæder, jakker, og hatte af. Mange af os frygter det monster der ligger i vente under hatten, så det er nok ved at være på tide at begynde at overveje ordentlig hårpleje. I dette indslag kan du få syv tips til forårets hovedrengøring (af håret).

Hårets og hovedbundens tilstand ændrer sig utroligt meget om vinteren, så det anbefales, at man tager en pause fra produkter som vasker og ernærer håret. Pausen bør dog ikke vare alt for længe, da vi selvfølgelig helst gerne vil undgå at skulle bøvle med fedtet hår og skæl som falder ud hver gang vi bevæger hovedet. Folk med fedtet hår bør investere i proteinrige produkter og holde sig fra fugtgivende produkter. Mange kan drage fordel af et sukkerbaseret skrubbemiddel. Hvis du har tørt og mat hår bør du lede efter de modsatte produkter. Men hvordan plejer man ellers håret?

Først og fremmest skal du vaske håret ordentligt.Håret har tendens til at blive mindre fedtet om foråret, så man behøver ikke vaske det ligeså tit. Det kan være utroligt godt for håret og hovedbunden at blive vasket mindre. Når man så endelig vasker håret bør man massere en blød shampoo ind i håret og skylle det ud med koldt vand. Dernæst bør man anvende balsam på 2/3 af hårets længde. Brug lidt køkkenrulle til at absorbere overskydende vand med og derefter et normalt håndklæde.For det andet bør du også rede dit hår ordentligt.Ved at rede håret ordentligt stimulerer du hårløgene, øger blodcirkulationen, og fordeler sebummet ordentligt i håret. De bedste børster er udviklet med naturligt hår, som hjælper med at forhindre at håret bliver skadet eller elektrisk. Børst håret ordentligt.For det tredje er det faktisk slet ikke så slemt at føntørre håret –så længe man gør det ordentligt. Du bør aldrig tørre vådt hår og føntørreren skal altid være 8 tommer væk fra dit hoved. Hvis du føntørrer tørt hår kan du få mere volumen i håret. Skift til kold luft helt til sidst, for at lukke hårets kirtler.

For det fjerde skal håret ernæres ordentligt,både udenpå og indeni. Du vil både få brug for hårmasker og balsam. Det er vigtigt, at disse produkter matches med hårets tilstand og type. Det er ofte en god idé at pleje håret med olier, urter, og specialprodukter som fås hos frisøren. Som sagt skal håret også ernæres indefra, hvilket kræver, at man spiser sundt, hvilket vil sige at man indtager masser af vitaminer og mineraler. Produkter som ernærer håret indeholder A-, B1-, B2-, E-, og PP-vitaminer. Derudover kan det også nogle gange være en fordel at indtage kosttilskud og urtete.

For det sjette bør du gøre hvad du kan for at beskytte dit hår. Solstråler, klorvand, kold luft, og lave temperaturer påvirker håret negativt, så det er vigtigt, at du bruger leave-in balsam eller silkespray inden du tager til stranden, til poolen, eller på skitur. Det syvende og sidste trin er, at klippe spidserne regelmæssigt. Det får ikke håret til at vokse hurtigere, men det går det muligt at slippe af med tørre lokker og spaltede spidser. Når du er hos frisøren kan du alligevel ligeså godt forandre dit look.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *